bezár [x]

Kapcsolatfelvétel

Kérjük válassza ki a táblák közül a következőt:
behajtani tilos

protectedroad
donotwait
donotstop
stop
donotenter

Jogosítvány automata gépkocsira

Nálunk lehetőséged van automata váltós gépkocsin jogosítványt szerezned, ..vagy szeretnéd kipróbálni az automata váltós gépkocsival történő vezetést!

Ehhez egy fiatal, és modern Skoda Rapid típusú gépjárművet ajánlunk, aminek a fényképét megtalálod az oldalunkon.

A hagyományos autóknál a törekvés, hogy a tanuló egyre finomabban tudja kezelni a kuplungot, felmorzsolja az energiája 80 %át. Pedig erre a 80%-ra nagy szükség lenne a közlekedési gondolkodás kialakításában. Idősebb korban pedig "vér, veríték, könny", és nagyon sok óra kell a forgalmi vizsgáig.

 

Az amerikaiakra sok mindent lehet mondani, de azt, hogy nem praktikus emberek, azt semmiképpen. Amerikában az autók 90%-a automata, csak mi, Európában ragaszkodunk a szenvedéshez. De az utóbbi időben nálunk is terjednek az automata-váltós autók, és kisebb típusokban is elérhetők.
Ugyanakkor nem csak az idősebbek, vagy mozgássérültek, a fiatalok körében is terjed a praktikusság okán.

Egyre több autósiskola ismeri fel, hogy az eredményesebb vizsgaarány elérésének nem az óraszám (és így a költségek) növelése az egyetlen lehetséges módja. A jobb eredményt azzal is el lehet érni, ha az oktatás automata váltós autón történik, és így a kuplungolás és sebességváltás helyett is a forgalomra figyelhetnek a tanulók. Akinek fontos, hogy elsőre átmenjen a gyakorlati vizsgán, jóval több esélyt adhat magának, ha nem akar valamennyi nehézséggel egyszerre megküzdeni. Egyetlen szempont szólhat ez ellen: aki automata váltós autón tanul vezetni, és azon teszi le a vizsgát, annak a jogosítványában ez fel lesz tüntetve, így hagyományos váltót mindaddig nem használhat, amíg nem vizsgázik sikeresen kézi sebességváltós autóval is. Ehhez azonban már nem kell újabb tanfolyamot elvégeznie, így a tanulásra szánt költségek nem fognak tovább növekedni. Amikor a kezdő autóvezető érvényes jogosítványával már megszerezte a kellő rutint, és magabiztosan vezet a forgalomban, lényegesen könnyebb feladat egyetlen új elem, a kézi sebességváltó kezelésének megtanulása.


Jelentkezz további tájékoztatásért a 30/9379204-es telefonszámon Balog István oktatónál !